Negatieve gedachten over geld en angst voor geldgebrek

Heb jij hardnekkige negatieve overtuigingen omtrent geld en vaak zorgen en angstgedachten over geldgebrek?

Als je vaak denkt aan geld en vooral veel denkt aan geldgebrek of als je veel piekert over geldtekort dan hou je dit in stand. Het beste wat je kunt doen is er niet aan te denken. Maar dat is vaak niet zo makkelijk als gezegd.

Dit artikel over geld en angstgedachten is er voor mensen die:

 • moeite met geld en angstgedachten hebben
 • negatief denken over geld
 • geldzorgen hebben
 • willen leren omgaan met angst en geld
 • negatieve gedachten willen ombuigen
 • zich niet schuldig willen voelen als ze een sterk verlangen hebben naar geld
 • niet snappen waarom ze weinig geld verdienen
 • die een baan willen hebben waar ze meer geld gaan verdienen
 • niet snappen waarom ze schulden hebben en houden
 • een antwoord willen op de vraag maakt geld gelukkig?
 • simpel geld willen verdienen
 • meer geld willen verdienen
 • snel geld willen verdienen
 • rijk willen worden

Wat kun je doen tegen dit soort gedachten?

Het is goed om te beseffen wanneer je piekert over geld en geldgebrek dat deze negatieve gedachten je in wezen helpen.

Want iedere keer als jij piekert over geld vraag je eigenlijk om meer geld. Je innerlijke bron volgt deze projectie (wens en verlangen naar meer geld) op waardoor je meer geld gaat krijgen. Dat is de Wet van Aantrekking (ask and it is given), zo werkt het Universum.

Wat gaat er dan mis bij mij?

Er ontstaat er een verdeeldheid tussen de welvaart die je lanceert (vibraties van overvloed) en de gewoonte van gedachten, wat een overtuiging is, die je steeds maar blijft denken.

Een overtuiging is slechts een gedachte die je blijft denken. Een overtuiging is niets meer dan een chronisch gedachtenpatroon. Je heb het vermogen, ook als je het maar een beetje probeert, om met een nieuw gedachtenpatroon te beginnen, om een nieuw verhaal te gaan vertellen, een andere vibratie te bereiken en je punt van aantrekking te veranderen.

Dus als jij meer welvaart en rijkdom gaat ervaren, maar jouw manier van denken komt daar niet mee overeen, dan zal jij je alsmaar rotter gaan voelen omdat er verdeeldheid is ontstaan.

In wezen is het dus zo; hoe meer jij je gaat verlangen, des te meer kans jij hebt dat jij je rot gaat voelen als je niet in de buurt komt van wat je graag wilt.

De negatieve emotie die je hebt is evenredig aan wat je bent geworden.

Wanneer je iets heel graag wilt en je focust je op het tegenovergestelde dan ga jij je rot voelen omdat daar een onenigheid is.

We hebben het hier over momentum, het pad van de bron en de focus.

Wat je er aan kunt doen:

Stel dat je het goed hebt gedaan en dat je redelijk veel geld hebt verdiend maar je overtuigingen houden je tegen om meer geld te gaan verdienen dan is er onenigheid gaande.

Als jij een verlangen hebt naar meer geld, maar je gelooft er niet echt in, dan is er onenigheid tussen je vibrationele frequentie en het verlangen.

Op die manier kun je op den duur gaan denken dat het beter is om je verlangen niet meer te hebben en of deze gewoon op te geven zodat het gevoel van onenigheid weg zal gaan.

Je kunt dan zelfs gaan denken: Ik voelde me beter toen ik deze sterke verlangens naar geld en zekerheid nog niet zo sterk voelde.

Lees ook het artikel over Law of Attraction en verlangen

Ik ben zo boos op mezelf omdat ik zo verlang naar iets wat ik toch niet kan krijgen.

Het is als een auto waarmee je met een snelheid van 100 kilometer per uur tegen een boom rijd. Je hebt met deze hoge snelheid meer schade aan je auto dan als je met een snelheid van 5 kilometer per uur tegen een boom rijdt.

Het is mens eigen is om dan te gaan denken is dat dan langzamer rijden beter is. Maar wat beter is dat je de bomen verwijderd zodat je snel kunt rijden, want je wilt tenslotte graag snel rijden. Je wilt alleen niet tegen de bomen aanrijden. Je verwijder op deze manier de weerstand maar niet het verlangen.

Maar wat jij wilde gaan doen was je verlangen op te geven.

Praat jezelf niet uit het willen van dingen, puur omdat je nu nog niet weet hoe je het moet krijgen.

Dat is echt de grootste valkuil. Dat is de grootste vibrationele onnauwkeurigheid van wat er gaande is in je vibraties

Wat je wilt is meer voorspoed.

Dat is ook te zien in je vortex, die is er tot de nok toe aan mee gevuld. Er zit zoveel voorspoed en welvaart in je vortex dat je er makkelijk 20 of 30 levens mee kan vullen. En er is geen reden waarom deze voorspoed, rijkdom en welvaart niet in je huidige leven kan stromen. Je moet er alleen voor zorgen dat je vibrationele frequentie van je vortex, waar al de voorspoed is, waar het het pad van de bron is, op een constante vibrationele frequentie komt zodat alles wat je wilt gerealiseerd kan worden.

Lees ook het artikel over de Vortex

Ik heb overtuigingen die me hinderen.

Ik heb overtuigingen die niet up to speed zijn met mijn verlangens.

De enige reden dat deze overtuigingen er kunnen zijn en er nog steeds zijn is omdat je ze in stand houdt door er constant aan te denken.

En de enige reden waarom je het in stand houdt is omdat je beren op de weg ziet staan. Je trek alles in twijfel, en dat terwijl er zoveel bewijs is en bewijsmateriaal is.

Het is echt heel moeilijk, eigenlijk onmogelijkheid, en niet logisch om op wat voor niveau dan ook, naar een realiteit te kijken wat zich al heeft gemanifesteerd om dat vervolgens te ontkennen. Zeggen dat het niet waar is.

Vraag niet het onmogelijke van jezelf. Vraag jezelf niet om naar bewijs te kijken van iets wat je niet wilt wat gebeurd om vervolgens net te doen alsof het niet is gebeurd.

Daarom zijn overtuigingen zo sterk.

Jij hebt een verlangen / wens uitgestraald, de wet van aantrekking heeft daarom iets gemaakt wat er goed bij past, jij bekeek het en toen ben je afgehaakt… weg. Daar zit ook momentum in.

Maar goed, wat kun je er aan doen?

Je moet van de specifieke gedachte af want hoe meer je aan iets (specifieks) denkt des te meer momentum deze gedachte krijgt.

Om de momentum te vertragen moet je meer in het algemeen gaan denken. Dé manier om meer in het algemeen te gaan denken is op een emotioneel manier te gaan denken in plaats van een gedetailleerde manier.

Ok, dan is het nu tijd voor wat vragen die je mag gaan beantwoorden. Deze vragen zullen echt heel makkelijk voor jou zijn om te beantwoorden. Als vanzelf. Geloof me. Het is niet ingewikkeld, je zult het gaan voelen en je zult het weten.

Stel dat je overtuiging is dat je bang bent dat alles wat je hebt opgebouwd en waar je nu zo van houdt, dat het ineens weg zal gaan. De angst om alles te verliezen. Bang dat ineens alle geldstromen ophouden. Bang dat er ineens niets meer binnenkomt aan inkomsten.

Deze overtuiging is gebaseerd op angst en zo zal het ook aanvoelen.

Focus je niet op omstandigheden en details want die zorgen er voor dat je steeds en alsmaar meer angst gaat voelen.

Laten we daar in plaats van de angst pakken omdat dat een meer algemeen iets.

Beantwoord de volgende vragen

Ok, beantwoord de volgende vragen, gebaseerd op angst en niet zozeer op de omstandigheden:

 • Wat heb je liever een gevoel van angst of een gevoel van gemak?
 • Wat heb je liever, angst of plezier?
 • Wat heb je liever, angst of interesse?
 • Wat heb je liever, angst of helderheid?
 • Wat heb je liever, angst of liefde?
 • Wat heb je liever, uit balans of in balans?
 • Wat heb je liever, angst of ontspannenheid?
 • Wat heb je liever, verzet of toelaten?

Deze vragen zijn ogenschijnlijke simpele vragen, bijna zo simpel dat ze een beetje stom lijken. Maar als je antwoord geeft op deze vragen, focus jij je op wie je echt bent.

 • Wat heb je liever, saaiheid of interesse?
 • Wat heb je liever, sloom zijn of vitaal zijn?
 • Wat heb je liever, blijdschap of verdriet?
 • Als geld naar je toe stroomt voelt het dan slavernij of als vrijheid?
 • Als geld naar je toe stroomt voelt het dan als saai of interessant?
 • Als geld naar je toe stroomt voelt het als loomheid of als passie?

Heb je de vragen beantwoord en kon jij net zo makkelijk en snel antwoord geven als ik dat deed? Ik weet het haast wel zeker.

Alles wat jij wilt is eigenlijk in hoofdzaak in jou actief. Doordat je op al deze vragen heel makkelijk een antwoord kan geven, geeft het aan dat je in de kern precies weet wat je natuurlijke vibratie is.

Je kwam zo makkelijk op 1 lijn met de bron van wie je echt bent dat daar geen misverstand over kan zijn wat jou nummer 1 vibraties zijn als het gaat om het verlangen van dingen die goed voor

Er was geen onenigheid in je vibraties. Je kwam makkelijk op 1 lijn met de bron van wie je echt bent. Het was één en al helderheid en duidelijkheid.

Je vond onconditionele alignment, alleen maar door je een klein beetje te focussen. Je ging niet in op de details, die meer een uitdaging zijn, en naar iets wat totaal niet uitdagend is.

Ik weet zeker dat je gevoel, de angst voor het uitblijven van geld, nu heel anders voor jou zal zijn, nu dat je weet dat je in de kern precies weet wat je wilt en wat je voorkeur heeft. Het probleem was puur de condities die jou angst bezorgden.

Maar nu je deze oefening hebt gedaan en ervaren hebt wie je in de kern bent hoeft er geen twijfel meer te zijn en of angst. Want alle antwoorden op de vragen kwamen moeiteloos omdat dat is wie je in de kern bent.

Door de oefening de-activeerde jij alle condities die er voor zorgden dat jij een hardnekkige overtuiging had waarin je dacht op elk moment al het geld te verliezen wat je nu hebt.

Weet je wat leuk is om te beseffen? Waarom denk jij dat deze staat van welzijn nooit dooft/ minder wordt? Omdat de bron in jou dit welzijn onverdeelde aandacht geeft.

Dus als jij je onverdeelde aandacht geeft aan de beren op de weg dan zullen deze beren altijd op de weg blijven staan! Snapje?!

Als jij niet meer aandacht geeft aan de beren op de weg dan zullen deze beren er op den duur niet meer zijn.

TIP! Voeg geen tegenstrijdige gedachten toe aan iets wat je echt wilt en wat je in de kern 100% bij je past.

De kurk blijft hoe dan ook wel drijven. Je hoeft de kurk niet omhoog te houden.

Wat ben je aan het doen? Ik ben bezig mijn vibraties hoog te houden! Je hoeft je vibraties niet hoog te houden, als je ze maar niet naar beneden trekt (met je tegenstrijdige gedachten).

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad….😉

❤️ Persoonlijke TIP!

Wil jij meer geluk in je leven ervaren? Voel je dat het tijd wordt om afscheid te nemen van belemmerende gedachten en patronen en wil je je eigen pad gaan volgen? Mijn Cursus Manifesteer je Droomleven is de beste cursus manifesteren die je hiervoor kunt gebruiken. Leer in 5 modules álles over de Wet van Aantrekkingskracht en wat daar allemaal bij komt kijken.

Law of Attraction Cursus: Manifesteer je Droomleven!

Doe mee met mijn Law of Attraction cursus “Manifesteer je Droomleven” In deze online cursus leer de Wet van Aantrekking duidelijk te begrijpen. Het geeft je inzicht in “hoe de wet van aantrekkingskracht werkt” en “hoe je het kunt toepassen” om je droomleven te manifesteren.

Law of Attraction Cursus: “Manifesteer je Droomleven” van € 179 voor € 47

Wat krijg je allemaal?

✅ Je gaat leren hoe de wet van aantrekkingskracht werkt
✅ Je krijgt bewijzen, sleutels en geheimen over de Wet van Aantrekking
✅ Je leert hoe jij je droomleven kunt manifesteren
✅ Je leert je belemmerende gedachten en patronen los te laten
✅ Je leert hoe je moeiteloos geld kunt verdienen
✅  Je krijgt meteen toegang tot mijn online academie

Lees meer…

Plaats een reactie