Waarom werkt de Wet van Aantrekkingskracht niet voor mij?

Vandaag ga ik een van de meest dringende problemen bespreken voor degenen die beginnen te werken met de wet van aantrekking en niet in staat zijn om te zien hoe je van A naar B kunt komen.

Ik kreeg een tijdje geleden een berichtje van Floor waarin zij mij vertelde over haar problemen met het manifesteren:

Hoi Roelof,

Ik begrijp hoe manifestatie werkt en heb verschillende keren mooie manifestaties in mijn leven meegemaakt. Maar nu wil ik een realiteit bereiken die ik moeilijk kan geloven.

Het lijkt er wel eens op dat mijn geest denkt dat het te groot is of te hoog gegrepen. En mijn huidige realiteit lijkt het tegenovergestelde te zijn van wat ik heel graag zou willen. Hierdoor kan ik gewoon niet geloven dat wat ik zou willen ik kan bereiken.

Elke keer als ik in de stemming probeer te komen, verschijnt er een sterke spanning in mijn maag. En ik weet dat het is omdat ik voel dat het een ‘leugen’ is. Ik weet niet hoe ik mijn geest en hart het 100% moet laten geloven.

Er zit dus een blokkade in mij en ik weet dat dit het enige is wat me ervan weerhoudt het leven te krijgen dat ik wil. Ik probeer me goed te voelen, maar diep van binnen voel ik altijd het gemis.

Hoe kan ik dit overwinnen en hoe kan ik in mijn gewenste realiteit geloven als mijn huidige situatie verre is van dat ik zou willen?

Groetjes, Floor

Ik herken de worsteling van Floor omdat ik daar zelf ook erg mee hebt geworsteld. Ik schreef er het volgende artikel over:

Dat je niet 100 procent gelooft is oké … Echt waar

Het enige wat onze geest weet, is wat er al is gebeurd. Het enige dat het weet, is wat het om je heen waarneemt – de ervaring van je familie, vrienden en de samenleving in het algemeen, waarvan een groot deel te danken is aan een mengelmoes van beperkende overtuigingen en angsten.

Het is vervelend als je geen toekomst ziet voor wat je zou willen en dat wat waar je naar verlangt voor jou niet te geloven is. Het kan een echte droom-killer zijn.

In wezen kun je alles manifesteren wat je maar wilt door te co-creëren met het Universum.

Een feit echter dat het vaak niet zo simpel is omdat er wat dingen kunnen zijn die je tegenhouden.

Het enige wat je kunt doen is aandacht schenken aan de intuïtieve resonantie, wetende dat dit gevoel je naar een of andere waarheid leidt.

Je kunt proberen er op te vertrouwen dat dit misschien, heel misschien wel werkt, zelfs als jij er niet veel bewijs voor hebt.

Je gevoelens zijn een geweldig begeleidingssysteem, het laat je weten dat de dingen die goed voelen waar zijn en de dingen die niet goed voelen niet waar zijn – zo eenvoudig is het!

Ik weet zeker dat je al veel goede dingen in je leven hebt gemanifesteerd maar je deed je het gewoon niet bewust.

Dus ik zou adviseren om daar mee te beginnen.

Je zult dan al gauw de energetische stippen gaan verbinden waardoor houvast krijgt om door te gaan.

En naarmate je je aandacht meer richt op wat mogelijk heeft geleid tot het manifesteren van de dingen in het leven die niet precies gewenst zijn, zul je dezelfde punten met elkaar verbinden voor wat er wel al is gemanifesteerd en wat mogelijk is.

Je zult het verband tussen je energie en je werkelijkheid duidelijker gaan zien.

Met dit begrip zul je het prachtige besef beginnen te maken dat als je begint te veranderen aan de binnenkant, de buitenkant ook zal beginnen te veranderen.

Het zal duidelijker worden dat je leven niet zomaar willekeurig was met dingen die zonder goede reden gebeurden met het idee dat je soms gewoon ‘geluk’ of ‘ongeluk’ had.

Je zult je realiseren dat je huidige ervaring slechts het resultaat is van energieën uit het verleden die al snel uitgespeeld zullen zijn en nu je daar bewust aan gaat werken, zal wat er verschijnt er anders gaan uitzien.

Het is cruciaal om te begrijpen dat je altijd al aan het creëren was – je deed het alleen niet bewust of opzettelijk.

De wet van aantrekking was altijd in actie – het is hoe het universum functioneert, het is niet zo dat het een tool was dat je voorheen gewoon niet ‘gebruikte’.

Het ‘hoe’ gaat je niets aan

Je geest is ontworpen om te plannen, plannen en uitzoeken, en dit komt ons in veel gevallen goed van pas – met bewuste creatie, niet zozeer. Dus natuurlijk, als we iets willen, is het eerste wat het gaat doen, proberen te zien hoe we het zouden krijgen.

Onze geest is op veel manieren beperkt, en een van de manieren waarop hij het meest beperkt is, is zijn onvermogen om ONEINDIGE mogelijkheden te berekenen. Het kan op GEEN enkele manier de onbeperkte combinatie van omstandigheden zien die ertoe kunnen leiden dat je alles krijgt wat je hartje begeert.

  • Het kan niet in de buurt komen van te begrijpen hoe het universum middelen mobiliseert en de dingen zo perfect regelt, op voorwaarde dat we ons aan onze energetisch afspraak houden.
  • Het kan niet anticiperen op het ontmoeten van de persoon die een integrale rol zal spelen in je manifestatie, van wie je op dit moment geen idee hebt dat het bestaat.
  • Het heeft geen idee van de droombaan die het geweldige bedrijf momenteel aan het creëren is, maar nog niet heeft geadverteerd.
  • Het weet niets van de yogales die je volgende week gaat volgen, waar je in je staat van ontspannen en kalme gelukzaligheid een levensveranderend inzicht zult hebben dat de deur opent naar een gang van zaken die zich perfect zal ontvouwen.
  • Het weet niet met wie je een gesprek gaat beginnen in een koffieshop waar je normaal gesproken nooit komt, maar op een dag een sterk duwtje voelt in de rug om wel naar binnen te gaan, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je tien nieuwe klanten naar je doorverwijst krijgt.

Het klinkt misschien raar maar je bent letterlijk niet in staat om uit te zoeken ‘hoe’. Je geest kan in het beste geval een handvol mogelijkheden bedenken, maar het weet op geen enkele manier van het bestaan van een eindeloze lijst van hoe dingen samen kunnen komen.

Volg je gevoelens

Volg je gevoelens is iets dat je waarschijnlijk al een miljoen keer hebt gehoord, maar het moet worden herhaald en je zult het waarschijnlijk een miljoen keer meer moeten horen voordat het een deuk begint te maken in je bewustzijn

En als je het nog niet eerder hebt gehoord en je je dit nog niet hebt gerealiseerd, bereid je dan voor om je geest te laten verbazen!

Wat je ook wilt, je bent op zoek naar een gevoel, geen uitzonderingen, altijd!

Het maakt me niet uit wat het specifieke is, je wilt het omdat je denkt dat het je een wenselijk gevoel geeft en/of een ongewenst gevoel dat je nu ervaart wegneemt.

Dus, hoe wil je je voelen? Wat stelt dit verlangen voor? Wat zou je kunnen doen om die gevoelens nu te cultiveren?

Als ze eenmaal sterker worden in je vibratie, zal je realiteit geen andere keuze hebben dan vol te worden met dingen die die gevoelens naar je terugkaatsen.

Als het op kansen aankomt, neem dan diegene die je die gewenste gevoelens geven. Als je moet kiezen tussen twee dingen, kies dan het ding dat je meer gevoelens zal geven.

Als je je aangetrokken voelt om iets te doen omdat je denkt dat het je een goed gevoel zal geven, doe het dan, zelfs als het geen zin heeft, zelfs als je niet ziet wat het verband is. Denk niet te veel na over hoe het past in het grotere geheel van je gewenste manifestaties.

Het volgen van je gevoelens zal je altijd in de goede richting leiden, want zoals ik al eerder zei, als je je gewenste gevoelens sterker cultiveert, zullen ze meer en meer naar je teruggespiegeld worden op een verscheidenheid aan prachtige manieren.

Het enige wat je wilt zijn sowieso de gevoelens, en als je jezelf toestaat dingen te doen die je een goed gevoel geven, zul jij je echt gelukkiger gaan voelen, en dat is toch alles wat je wilt.

Je moet leren omgaan met je shit

Dit is het deel van het realiteitscreatieproces waar we liever niet mee willen omgaan, begrijpelijkerwijs.

We krijgen de indruk dat de wet van aantrekking alles te maken heeft met beslissen wat we willen, geloven dat het mogelijk is, terwijl we het bevestigen en visualiseren.

Als we geen enkele vorm van weerstand zouden hebben, zou dat een vrij goede samenvatting zijn van hoe het werkt. Maar de theorie van manifestatie en de ‘realiteit’ ervan kan er op zijn zachtst gezegd heel anders uitzien.

Floor zei dat ze het gevoel van ‘gebrek’ maar niet van zich af kan schudden. Als ze nadenkt over wat ze wil, voelt het niet zo goed. En zoals velen van jullie waarschijnlijk weten, wordt al dat gedoe ‘weerstand’ genoemd, een woord dat je tijdens dit proces misschien gaat haten.

Weerstand is in feite alle angsten, overtuigingen en perspectieven die je energetische afstemming niet ondersteunen met al het goede waar we naar hunkeren. Ons grootste probleem met het loslaten van weerstand is de weigering van onze geest om door onze huidige omstandigheden heen te kijken naar de ware ‘realiteit’ die erachter ligt. Het gelooft alleen in wat het ziet en trekt allerlei verkeerde conclusies; het werkt met een zeer beperkte set gegevens.

We worden zo ziek van het horen dat onze ‘weerstand’ het probleem is.

We worstelen op het manifesterende front en krijgen het idee dat we niet genoeg affirmaties opzeggen, niet de juiste visualisatie hebben, nog niet het perfecte hulpmiddel of de perfecte techniek hebben gevonden, dat je niet genoeg nadenkt over wat je wilt, dat je niet ‘gelukkig’ genoeg bent en dat dat je daarom ‘verkeerd’ manifesteert.

Hoewel het ontkennen van onze gevoelens ons in veel gevallen goed heeft gediend, zal het de bewuste creator geen greintje goed doen. Dit betekent niet dat we constant onze emotionele toestand moeten evalueren en in elk negatief gevoel moeten duiken dat we hebben. Het betekent niet dat we onze gedachten elk wakker moment moeten controleren.

Maar we moeten wel eerlijk zijn over onze beperkende overtuigingen, onze angsten, onze redenen waarom we denken dat de dingen die we willen in ons leven niet mogelijk zijn.

We moeten bereid zijn ernaar te kijken, het te voelen. Je kunt het niet voor het universum ‘verbergen’ door te proberen er wat ‘positieve’ gevoelens bovenop te leggen in de vorm van affirmaties of wat dan ook. We kunnen onze energie niet op een zinvolle manier veranderen, tenzij we weten waarmee we werken.

Het universum reageert niet op onze bewuste wensen en verlangens – het reageert op onze energie.

Het kan ons niet iets geven alleen omdat we het willen of omdat we echt van streek zijn zonder, of omdat we een ‘goed’ persoon zijn die het verdient.

Dit is een proces van co-creatie, waarbij we gebruik maken van de prachtige dingen waarmee het Universum ons kan helpen door te geloven dat het zo is, door een energie te creëren die zich leent voor het geld, de geweldige banen, de relaties, de kansen en wat niet komt opdagen. Het is geen systeem om dingen te eisen en ze vervolgens door het Universum aan ons te ‘geven’.

We hebben de neiging om van manifesteren een zeer actiegericht proces te maken, waarbij we altijd willen weten wat we kunnen ‘doen’ om iets te laten gebeuren.

Hoewel we de rol die onze overtuigingen in het systeem spelen zeker begrijpen, denk ik dat het een tijdje kan duren voordat het volledig doordringt dat het allemaal gaat om wat je bent ‘zijn’ en niet wat je ‘doet’.

En het veranderen van ons ‘zijn’ vereist dat we kijken naar wat er nu in ons energieveld is, hoe onaangenaam, hoe ‘negatief’ of wat dan ook.

Wat je wilt is toch niet wat je wilt

Ik weet dat je geest dol is op deze uitspraak. Weet je nog wat ik eerder zei over altijd op een gevoel uit zijn? Alles wat we willen is slechts een vertaling van een bepaald gevoel en energie die we wenselijk vinden.

Je verlangen naar liefde en verbinding werd vertaald in het willen van een vriendje. Je verlangen naar veiligheid en vrijheid werd vertaald in het verlangen naar meer geld. Je verlangen om gerespecteerd te worden en naar opgekeken te worden, vertaalt zich in die promotie op je werk.

Dus ja, wat je wilt is niet wat je ECHT wilt.

Dit is de reden waarom het identificeren van de gevoelens en zich inzetten om ze op welke manier dan ook in je leven te creëren, de zekerste weg naar geweldigheid is.

Een ander aspect van dit idee is dat onze verlangens vaak worden aangedreven door een of andere dwaze energieën en/of volledig ego-gedreven zijn.

We willen vaak de dingen die we willen om pijn te minimaliseren, om slechte gevoelens te laten verdwijnen, om hopelijk te laten zien dat pijnlijke dingen die we over onszelf denken niet waar zijn, om iets te ‘bewijzen’ aan iemand of de wereld in het algemeen.

Wanneer je dieper in al die dingen begint te duiken, zul je misschien ontdekken dat iets dat je nu wilt, niet is wat je eigenlijk wilt.

Iemand kan bijvoorbeeld dromen om een ​​beroemde actrice te worden. Er kan een bepaald element zijn van aangetrokken worden tot het beroep zelf, plezier vinden in het vak van acteren.

Maar ze begint dieper te graven en ze realiseert zich dat het verlangen in de eerste plaats wordt gedreven door een verlangen om geliefd en geaccepteerd te worden; ze realiseert zich haar hele leven dat ze bevestiging van buiten haarzelf heeft gezocht, en beroemd en aanbeden worden door de hele wereld zou de ultieme vorm zijn. Het zou betekenen dat ze getalenteerd genoeg is, mooi genoeg, gewoon ‘genoeg’ in het algemeen.

Als ze dit ontdekt, realiseert ze zich misschien dat ze helemaal geen actrice wil worden. Of ze realiseert zich gewoon dat ze actrice wil worden omdat het leuk is en creatief.

De wanhoop is er niet meer. Het aandringen dat ze ellendig en onvervuld zal blijven tenzij ze een beroemdheid op de A-lijst wordt, begint te vervagen. Ze begrijpt dat dit niet het antwoord is op alles waar ze nu mee te maken heeft. Het is gewoon een ervaring die ze graag zou willen hebben. Er is misschien nog steeds dat deel dat die dingen wil, maar het is nu veel kleiner.

Nogmaals, ik weet dat dit moeilijk is om volledig te begrijpen. En nogmaals, het is oké om specifieke dingen te willen. Maar je wilt eraan werken om ernaar te verlangen vanuit de wetenschap dat ze een geweldige verbetering van je leven kunnen zijn, een geweldige manier om de energieën en activiteiten te belichamen die je leuk vindt.

Onze interesses en de dingen die ons opwinden kunnen ons enkele aanwijzingen geven over welke wegen in het leven ons kunnen helpen onze functie het beste te vervullen en het meeste uit deze menselijke ervaring te halen.

Maar sta open voor het idee dat wat je nu wilt misschien niet is wat je later wilt. Het is misschien niet wat JIJ echt wilt maar wat je geest wil of denkt dat je zou moeten willen.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad….😉

❤️ Persoonlijke TIP!

Wil jij meer geluk in je leven ervaren? Voel je dat het tijd wordt om afscheid te nemen van belemmerende gedachten en patronen en wil je je eigen pad gaan volgen? Mijn Cursus Manifesteer je Droomleven is de beste cursus manifesteren die je hiervoor kunt gebruiken. Leer in 5 modules álles over de Wet van Aantrekkingskracht en wat daar allemaal bij komt kijken.

Plaats een reactie